X

Στάχτη και αποκαΐδια στη Βόρεια Εύβοια

Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές.

Ant1news

Την απόλυτη οικολογική καταστροφή άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από τρεις ημέρες.

Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη και θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να επανέλθει η ισορροπία στη φύση.

O αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας κήρυξε μάλιστα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σημαντικό είναι το ότι καμία εστία δεν παραμένει πλέον ενεργή, καθώς αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις που υπήρξαν. Ωστόσο, στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των δυνάμεων που επιχειρούσαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Τις ευχαριστίες του στους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων Πυρόσβεσης, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, σε δύσκολες συνθήκες, για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές.