X

Εξηγήσεις για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών ζητά η αντιπολίτευση

Ερώτηση κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ, κάνοντας λόγο για θεσμικό αδιέξοδο. Τι υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κλιμακώνεται το κοινοβουλευτικό σφυροκόπημα εναντίον της Κυβέρνησης για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις για τον διαγωνισμό, «παρωδία», όπως τον χαρακτηρίζει,

Δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, κάνοντας λόγο σε αυτήν για θεσμικό αδιέξοδο.

Στην αιχμή του βρίσκεται-όπως υποστηρίζουν- η δρομολόγηση της διαδικασίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποφανθεί το ΣτΕ, για την μεταβίβαση της αδειοδοτικής αρμοδιότητας από το ΕΣΡ, στον υπουργό Επικρατείας.

Σε ιδιαίτερα καυστικό ύφος, ζητούνται απαντήσεις για την ανάθεση της εκπόνησης, οριστικής εμπειρογνωμοσύνης, για τον αριθμό των παρόχων.

Αιχμηρή είναι και η κριτική που ασκείται για το θέμα της διενέργειας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας από την ΕΕΤΤ, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται και το θέμα του ασυμβίβαστου που προκύπτει για τον εποπτεύοντα υπουργό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» και παρά τις διαψεύσεις Σπίρτζη, το τεχνικό τμήμα της ΕΕΤΤ, διαμήνυσε προφορικά ότι το σύστημα δημοπρασίας συχνοτήτων δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Παράγοντες της επιτροπής που επικαλείται το δημοσίευμα, τονίζουν πως, «η προσαρμογή του συστήματος είναι εφικτή, αλλά όχι εντός των περιθωρίων που θέτει η Κυβέρνηση».

Σε σχετική ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για το ζήτημα της εμπλοκής στην ηλεκτρονική δημοπρασία, αναφερόμενη γενικά και αόριστα στην πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.