X

Αλεξιάδης: Άδικο και βάρβαρο το φορολογικό σύστημα

Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τα έσοδα και την παράταση για τις διορθώσεις στο Ε9.

Ant1news

«Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα» αναφερε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως εξήγησε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά θέλει να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό.
«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «δεν θα τον έχουμε μια ζωή, αλλά δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος».
Για την παράταση που δόθηκε -ως τις 30 Νοεμβρίου- στους φορολογούμενους για διορθώσεις στο Ε9 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι αυτό έγινε διότι πάρα πολλοί είχαν κάνει λάθη, με υπερβολικές τιμές ακινήτων, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας να φαίνονται ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια. 

Αναφορικά με τα έσοδα σημείωσε ότι «πάμε καλά» και πρόσθεσε ότι ο καθημερινός εφιάλτης είναι «να πιάσουμε τα έσοδα, και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία».
Τόνισε ότι στο εξάμηνο τα δημόσια έσοδα ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%. Παράλληλα, δήλωσε ότι η εικόνα για τα έσοδα Ιουλίου μπορεί να είναι διαφορετική με τα τελικά στοιχεία.