X

Σύγχυση στους ΑΝΕΛ για την κατασκευή τεμένους

"Όχι" λέει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. "Δεν έχουμε πρόβλημα με το τέμενος, αλλά με την τοποθεσία" λέει η Κουντουρά. Στην Ολομέλεια σήμερα το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ant1news

Στην Ολομέλεια ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν την επίσπευση της κατασκευής Τεμένους στο Βοτανικό, για το οποίο οι ΑΝΕΛ διαφωνούν κάθετα.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε χθες στη Βουλή πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου καταψηφίζει το σχετικό άρθρο, καθώς είναι αντίθετο με την προοπτική δημιουργίας τεμένους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84 τόνισε πάντως ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πρόβλημα με τη δημιουργία τεμένους αλλά με το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί.

«Οι ΑΝΕΛ ήταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή να γίνει το τέμενος στο συγκεκριμένο σημείο. Θεωρούμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να πιστεύει στη δική του θρησκεία και να έχει τον τόπο που θα προσεύχεται. Με αυτό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και είμαστε ανοιχτοί. Εκτιμούμε όμως, ότι το συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι το ιδανικό για να δημιουργηθεί το τέμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κουντουρά.

«Οι ΑΝΕΛ ως διακριτός πολιτικός φορέας έχουμε αρχές και θέσεις που διαφέρουν από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε όμως και αυτά που μας ενώνουν με πρώτο από όλα έναν κοινό στόχο: να απαλλάξουμε τη Πατρίδα μας από τα μνημόνια, να πατάξουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να μπει επιτέλους μια τάξη στο κράτος. Οι ταγοί της ασυδοσίας καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό» αναφέρει από πλευράς της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πάντως, παρά τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ, η επίμαχη ρύθμιση για το τζαμί στον Ελαιώνα δεν κινδυνεύει, δεδομένου ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφισε η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.