X

Πύρινο μέτωπο στην Αργολίδα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για να μην απειληθούν σπίτια. Μέσα στο πευκοδάσος της Κορακιάς είναι το πύρινο μέτωπο. Φωτιά και στα Αμπέλια Αγρινίου.

Ant1news

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στην περιοχή Θυνί Αργολίδας, ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 26 άτομα και έως τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο πευκοδάσος της Κορακιάς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί εξοχικές κατοικίες και διάφορα κτίρια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Φωτιά και στα Αμπέλια Αγρινίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου.

 

 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει πευκόφυτη έκταση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστική, μέσω Twitter, οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00) ανήλθαν σε 17.