X

Χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε η ρύθμιση για το τζαμί

Επιβεβαίωση του κυβερνητικού ρήγματος και ψήφιση της ρύθμισης με ευρεία πλειοψηφία. Νέες προκλήσεις από την ΧΑ.

Ant1news

Επιβεβαιώθηκε το ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό με αφορμή την ρύθμιση για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είχαν προαναγγείλει την καταψήφισαν.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή 206 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων είπαν «ναι», ενώ 24 βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν. Από τους ΑΝΕΛ διαφορετική στάση κράτησε ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος ψήφισε «ναι». 

Ωστόσο, βουλευτές της Χρυσής Αυγής προηγουμένως είχαν επιδοθεί σε νέα χυδαία επίθεση κατά μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπερασπιζόμενος τη ρύθμιση, ανέφερε πως με την κατασκευή του τεμένους απομακρύνεται η ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει δώσει άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά, ένα εκ των οποίων στην Θήβα.

«Η ρύθμιση εγκρίνεται με την ψήφο της αντιπολίτευσης καθώς ο εταίρος σας καταψηφίζει», σχολίασε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Κουτσούκος.