X

“Μπαράζ” κατασχέσεων για χρέη προς την Εφορία

Κατά 1,2 δις αυξήθηκαν τα χρέη προς την Εφορία. Αντιμέτωποι με κατασχέσεις βρίσκονται 1,4 εκατομ. φορολογούμενοι. ΝΔ: Η πολιτική της κυβέρνησης χρεοκόπησε.

Ant1news

Αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων από την Εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη βρίσκονται 1.492.088 φορολογούμενοι. 

Ήδη για 755.806 οφειλέτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έχει λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδηματικών και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ο αριθμός των οφειλετών προς το Δημόσιο έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

- 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και συνολικά οφείλουν 89,83 δις. ευρώ

- Σε 1.492.088 οφειλέτες η ΓΓΔΕ μπορεί να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών.

- Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του χρόνου, έφτασαν τα 6,8 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 5,956 δις. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι. Μόνο τον Ιούνιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,22 δις. ευρώ.

- Μόνο τον Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαρισμών με εντολές των εφοριών.

- Από τα νέα χρέη η ΓΓΔΕ μέσω ρυθμίσεων και μπαράζ κατασχέσεων έχει καταφέρει να εισπράξει 881 εκ. ευρώ. Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα των 83 δις. οι εισπράξεις από τις αρχές του χρόνου ανέρχονται σε 1,477 δις. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να ανέρχεται σε 2 δις. ευρώ.

ΝΔ: Η πολιτική της κυβέρνησης χρεοκόπησε

«Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της χρεοκόπησε» αναφερεται σε κοινή δήλωση του συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Προσθέτουν ότι «η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.Μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μείωση των φόρων με παράλληλη μείωση των δαπανών. Με μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα φιλικό και ευνοϊκό πλαίσιο για τις επενδύσεις και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ».