X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να κάνετε το Σαββατοκύριακο σας ξεχωριστό!

Ant1news

Επιτέλους μία κουραστική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και τη θέση της θα πάρει το Σαββατοκύριακο, ένα διήμερο που πρέπει να επενδύσουμε στη χαλάρωση και τη ψυχαγωγία μας.

ΣΙΝΕΜΑ

 

Σαββατοκύριακο και πάλι στις αίθουσες, με παρέα ή μόνος και ανάμεσα το δίλλημα ποια από τις παρακάτω προτάσεις να διαλέξω…

Πέντε ταινίες περιλαμβάνονται στο κινηματογραφικό μενού, εκ των οποίων οι τρεις εκτυλίσσονται στη γείτονα χώρα: «Αόρατος εχθρός», «Storia d’ Amore», «Κάτω από τον ήλιο», «Πριν έρθεις εσύ», «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη». Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

ΘΕΑΤΡΟ

Τάκης Ζαχαράτος I Am What I Am - Η επιστροφή στη Νέα Μάκρη

 

Ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει, με το μοναδικό show "Ι am what I am" ανανεωμένο και με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, για να συνεπάρει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει, να τραγουδήσει και να παρασύρει το κοινό σε καλοκαιρινές βραδιές γέλιου και χαράς!

Ο καλλιτέχνης θα βρεθεί και πάλι φέτος το καλοκαίρι κοντά στο κοινό όλης της Ελλάδας, σατιρίζοντας όλα όσα ζούμε και ζήσαμε από πέρσι μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς.

Επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, η περσινή περιοδεία του Tάκη Ζαχαράτου με το "I am what I am" θα σαλπάρει και αυτό το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα, με νέα κείμενα και μεταμφιέσεις, για να ψυχαγωγήσει, να σατιρίσει, να μιμηθεί και να χαρίσει στιγμές γέλιου και τραγουδιού σε όσους δεν την είδαν, αλλά και σε όλους όσους σίγουρα θέλουν να την ξαναδούν.

ΕΚΘΕΣΗ

Ο αργυρός κρατήρας της μάχης στο Αθέατο Μουσείο

 

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα εννιά θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται "τον κρατήρα της μάχης". Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο της μεταλλοτεχνίας του κρητομυκηναϊκού κόσμου, που προήλθε από τις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στις Μυκήνες το 1876 και παρουσιάζει την ηρωική μάχη δύο αντίπαλων ομάδων πολεμιστών πάνω από έναν πεσμένο οπλίτη. Ο "αργυρός κρατήρας της μάχης" αναδύθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στην "αίθουσα του βωμού" (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Στις 7 και 28 Αυγούστου και στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 16 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τον αργυρό κρατήρα και τα πλούσια ταφικά δώρα ενός πρίγκιπα του πρώιμου Μυκηναϊκού κόσμου που έζησε βίο μικρό με μεγάλες προσδοκίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά

 

Λαϊκορεμπέτικη βραδιά (το Σάββατο, 6 Αυγούστου) με τους Γιάννη Παπαβασιλείου, Κατερίνα Τσιρίδου και Νίκο Πρωτόπαπα. Πέραν Λεωφόρος Δεκέλειας 20 Ν. Ιωνία - Ν. Φιλαδέλφεια- Ν. Χαλκηδόνα Τηλ.: 2102533896 Ώρα: 22:30 ΠΑΙΔΙ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ στις Γειτονίες της Αθήνας

 

Πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές.

Πρόγραμμα Αυγούστου:

• Δευτέρα 1 Αυγούστου | 21:00

Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή

Συναυλία - Μπάμπης Τσέρτος και Νάντια Καραγιάννη

• Τετάρτη 3 Αυγούστου | 19:30

Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

• Κυριακή 7 Αυγούστου | 19:30

Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

• Σάββατο 13 Αυγούστου | 19:30

Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

• Κυριακή 21 Αυγούστου | 19:30

Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ.Κωνσταντίνου)

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

• Δευτέρα 29 Αυγούστου | 19:00

Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016".

ΠΑΙΔΙ

Τα γενέθλια της Kοκκινοσκουφίτσας στον Ωρωπό

 

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία "Μέθεξις" μας προσκαλούν στα πιο συναρπαστικά γενέθλια της χρονιάς.

Στην παράστασή, που ακολουθεί την κλασική ιστορία του παραμυθιού, τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της Kοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Συναντούν στον δρόμο τους τον παπαγάλο, το μόνο πουλί που μιλά, τραγουδάνε με τα λουλούδια και δυναμώνουν ψυχή και σώμα με στρούμφ-φού. Όταν φτάνουν στο σπίτι της γιαγιάς, η γιαγιά δεν μοιάζει με τον εαυτό της. Η Kοκκινοσκουφίτσα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι είναι ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος. Η Kοκκινοσκουφίτσα μάχεται με τον λύκο και τον νικάει, με τη βοήθεια του φίλου της, του ξυλοκόπου και των παιδιών και σώζει τη γιαγιά της. Έτσι έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος, με την Kοκκινοσκουφίτσα πιο ώριμη να υπόσχεται ότι, δεν θα παρακούσει ποτέ ξανά τις συμβουλές της μαμάς της και δεν θα παρασυρθεί ξανά έξω από το μονοπάτι της.

Μια κωμωδία με πολύ μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.