X

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη για αεροπλάνο με πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης

Θρίλερ στον αέρα για τους περίπου 150 επιβαίνοντες στην πτήση της Ellinair προς Μόσχα. Μαρτυρίες επιβατών που έζησαν τον τρόμο.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα αφού επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Ellinair παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης.

Το πρόβλημα στο Boeing, με 142 τουρίστες από τη Ρωσία, εντοπίστηκε αμέσως μετά την απογείωση του με προορισμό την Μόσχα. Στο πιλοτήριο άναψε η ένδειξη ότι ένας απο τους τροχούς του αεροσκάφους δεν έχει "μαζευτεί" και δεν έχει κλείσει η πόρτα ασφαλείας.  

Οι κυβερνήτες ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου, ο οποίος τους έδωσε εντολή, όπως προστάζουν οι κανονισμοί αεροπλοϊας, να κάνει κύκλους γύρω απο το αεροδρόμιο και να προχωρήσει σε ρίψη καυσίμων, ώστε να μειώσει το βάρος του.

Βάσει σχεδιασμού, το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί κανονικά γύρω στις 16:30, ενώ οι αρχές του αεροδρομίου έλαβαν κάθε μέτρο για να αντιμετωπίσουν την επείγουσα κατάσταση, δεδομένου ότι ήταν πιθανή ακόμα και η αναγκαστική προσγείωση λόγω του προβλήματος στον τροχό.

Νεότερη ενημέρωση απο τον πιλότο ανέφερε ότι ο τροχός που εμφάνιζε το πρόβλημα ανέβηκε κανονικά και έκλεισε η πόρτα ασφαλείας. Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη ανακούφισε πιλότους, λοιπούς επιβαίνοντες και τις αρχές του "Μακεδονία".

 

Ο πύργος ελέγχου έδωσε τότε εντολή να επιχειρηθεί προσγείωση του αεροσκάφους, η οποία έγινε επιτυχώς, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Το θρίλερ στον αέρα έληξε αίσια για όλους, ενώ το αεροσκάφος θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο από τους μηχανικούς της εταιρείας, για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την δυσλειτουργία.

Όσον αφορά στους επιβάτες, παραμένουν στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι 147 επιβάτες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, αναμένεται να ταξιδέψουν με άλλο αεροσκάφος της εταιρίας προς τη Μόσχα, που είναι ο προορισμός τους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα της αναχώρησης.