X

Λουκέτο σε κλαμπ της Αντιπάρου λόγω φοροδιαφυγής

Το σφράγισμα θα γίνει με «χρονοκαθυστέρηση» 20 ημερών λόγω «τρύπας του νόμου». Ομοίως, στο κλαμπ της Ρόδου, στο οποίο απείλησαν και έδιωξαν τους ελεγκτές.

Ant1news

Λουκέτο με ...χρονοκαθυστέρηση σε ακόμη μία επιχείρηση θα βάλουν οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, βάσει της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πρόκειται για ένα απο τα πλέον γνωστά, μεγάλα και δημοφιλή κλαμπ της Αντιπάρου, στέκι σχεδόν όλων των επισκεπτών και πολλών κατοίκων του κυκλαδίτικου νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη του για έλεγχο, την ώρα που στο κλαμπ βρίσκονταν δεκάδες πελάτες, κλιμάκιο της ΓΓΔΕ διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 80 αποδείξεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε προ ημερών ο ΓΓΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, το κατάστημα θα σφραγιστεί για 48 ώρες, καθώς απο τον έλεγχο διαπιστώθηκε  ότι δεν είχαν κοπεί τουλάχιστον 10 αποδείξεις.

Μόνο που στο εν λόγω κλαμπ στην Αντίπαρο δεν θα μπει τώρα η ένδειξη "σφραγίστηκε λόγω φορολογικής παράβασης", αλλά το μαγαζί θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά για τουλάχιστον ακόμη 20 ημέρες, δηλαδή όλη την υπόλοιπη τουριστική σεζόν για την εν λόγω περιοχή και μάλιστα την περίοδο του έτους κατά την οποία στο νησί βρίσκονται περισσότεροι άνθρωποι και εν δυνάμει πελάτες του.

Το εν λόγω διάστημα προβλέπεται στις σχετικές νομοθετικές διατάξεις, ως περίοδος στην οποία η επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει ενστάσεις και να καταθέσει τις αντιρρήσεις της για τον έλεγχο και την απόφαση σφραγίσματος του μαγαζιού λόγω φοροδιαφυγής.  

Λουκέτο με ...χρονοκαθυστέρηση θα βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΓΓΔΕ, και μεγάλο νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στη Ρόδο, υπάλληλοι του οποίου παρεμπόδισαν τον φορολογικό έλεγχο και απείλησαν το κλιμάκιο των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).