X

Μπήκαν τα πρώτα δύο “λουκέτα λόγω φοροδιαφυγής” (φωτό-βίντεο)

Μία κάβα στην Αθήνα και μια ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη, σφραγίστηκαν από επιθεωρητές της ΓΓΔΕ λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

Ant1news

Με «κατεβασμένα ρολά» για 48 ώρες από το πρωί του Σαββάτου θα μείνουν δύο επιχειρήσεις, μία στην Αττική και μία στην Θεσσαλονίκη.

Είναι οι πρώτες δύο στις οποίες εφαρμόζεται η απόφαση του ΓΓΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για «λουκέτο» σε επιχειρήσεις για παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια των ελεγκτών, μετέβησαν σε κάβα στα Άνω Πατήσια, την οποία σφράγισαν, θυροκολλώντας και την σχετική απόφαση.

Ο ιδιοκτήτης της, σε έλεγχο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως είπαν στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Κώστα Τάτση, κατά τον έλεγχο, βρήκαν δίπλα απο την ταμειακή μηχανή ένα πρόχειρο χαρτί με σημειωμένα ποσά, προφανώς εκείνα που είχαν εισπραχθεί απο πελάτες δίχως να τους δοθεί απόδειξη.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, άλλο κλιμάκιο επιωθερητών της ΓΓΔΕ, συνοδεία αστυνομικών, πήγαν σε γνωστή ταβέρνα στην Περαία της Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης έβαλαν λουκέτο, καθώς κατά την διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες.

 

Ο ιδιοκτήτης πάντως, δήλωσε, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη, Γιώργο Γρηγοριάδη, ότι επιδιώκει διαρκώς να είναι νόμιμος και όι είναι υπέρ των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποδίδοντας σε αμέλεια και αβλεψία ενός νεοπροσληφθέντος, όπως δήλωσε, υπαλλήλου του, το γεγονός ότι δεν είχαν εκδοθεί 29 αποδείξεις.

 

Η απόφαση του ΓΓΔΕ προβλέπει λουκέτο σε επιχειρήσεις που διαπιστώνετε ότι δεν έχουν εκδώσει 10 αποδείξεις ή περισσότερες ή το ύψος της συναλλαγής – ακόμη κι αν πρόκειται για μία απόδειξη που δεν έχει κοπεί – υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

 

Λουκέτο με «χρονοκαθυστέρηση» πάντως, θα μπει τις επόμενες ημέρες και σε μεγάλο κλαμπ της Αντιπάρου, όπου δεν είχαν εκδοθεί 80 αποδείξεις, αλλά και σε κλαμπ της Ρόδου, του οποίου οι υπάλληλοι απείλησαν και εμπόδισαν τους επιθεωρητές της ΓΓΔΕ να μπουν στον χώρο και να κάνουν έλεγχο.