X

Σε υψηλούς τόνους η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τονίζει ότι οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή.

Ant1news

Απόλυτος για τις τηλεοπτικές άδειες που θα δημοπρατηθούν, εμφανίστηκε στην Εφημερίδα “Επένδυση» ο Νίκος Παππάς.

«Οι άδειες είναι τέσσερις όπως έχει αποφασίσει η βουλή. Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία συντηρείται για να σηκώνει σκόνη. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» τονίζει ο κ. Παππάς.

Ο Υπουργός Επικρατείας, ωστόσο, απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στην οριστική εμπειρογνωμοσύνη που ζητήθηκε πρόσφατα για τον αριθμό των παρόχων, αλλά επιτέθηκε εκ νέου κατά της Νέας Δημοκρατίας:«Η ΝΔ θα πρέπει να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΣτΕ και να μη σέρνεται παπαγαλίζοντας τα ειδικά και καθόλου έννομα συμφέροντα, ορισμένων από τους ιδιοκτήτες».

Καυστική κριτική άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση ενισχύει τους δικούς της εργολάβους και εξαγοράζει τους εργολάβους των άλλων με δάνεια και άλλες παροχές, εν ολίγοις, δηλαδή, χτίζει τη δική της διαπλοκή. Να ξέρει όμως ότι κανείς δεν σώθηκε επειδή είχε τις δικές του τηλεοράσεις ή δικές του εφημερίδες» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατακεραύνωσε τους πρώην συντρόφους της για την τακτική τους στη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. 

«Αυτό που συμβαίνει στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης με ευθεία εμπλοκή του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά, του κ. Σπίρτζη και διαφόρων προσώπων, τα οποία ανερυθρίαστα εμπλέκονται σε συνεννοήσεις, οι οποίες είναι πέραν της αρμοδιότητας και της ευθύνης τους, συνιστά μια οργιαστική, νέου τύπου διαπλοκή», είπε στον ΣΚΑΪ η πρώην πρόεδρος της Βουλής.