X

Ο Αντώνης Σαμαράς τιμήθηκε με τον “Σταυρό της Μητροπόλεως Μεσσηνίας” (φωτό)

Απο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, στο πλαίσιο των Θυρανοιξίων του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Ant1news

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τα Θυρανοίξια της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου, ανήμερα της εορτής του.

Παράλληλα, έγινε και η απόδοση του μνημείου στο κοινό, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία  Μηλίτση – Κεχαγιά.  Η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών έγινε από την Ευγενία Γερούση, πρώην διευθύντρια της διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και νυν διευθύντρια της ειδικής υπηρεσίας προβολής και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

 

Το παρών στην τελετή έδωσε, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος  τιμήθηκε με το «Σταυρό της Μητροπόλεως Μεσσηνίας» από τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο για την προσφορά του. Ανάλογη τιμή αποδόθηκε και στην πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη.

 

 

 

 

Επίσης, το παρόν στην τελετή έδωσαν  η πρώην Υπουργός κα Χριστοφιλοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία κ. Χρυσομάλλης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων και πιστών.