X

Προσπαθεί να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ του πούρου 81, 8 μέτρων (βίντεο)

Στα 81, 8 μέτρα ήταν το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο ίδιος ο 72χρονος πριν από πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθεί να το καταρρίψει.

Ant1news

Να καταρρίψει το ρεκόρ του μακρύτερου πούρου, που είναι στα 81,8 μέτρα επιχειρεί ένας ειδικός τους είδους. Πού αλλού; Στην Κούβα.

Ο 72χρονος είναι ειδικός στο θέμα, αφού είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες πέντε φορές. Τα προηγούμενα ρεκόρ του ήταν 11,04 μέτρα (2001), 14,86 μέτρα (2003), 20,41 μέτρα (2005), 45,38 μέτρα (2008) και 81,8 μέτρα (2012).

Πέντε άτομα τον βοηθούν να πετύχει το στόχο του, τον οποίο έχει οριοθετήσει για τις 12 Αυγούστου. Οι έξι τους δουλεύουν σε ένα τραπέζι 100 μέτρων, γύρω από το οποίο κάθονται και τυλίγουν επί οκτώ ώρες την ημέρα.

Όπως περιγράφει ο ηλικιωμένος Κουβανός, αντιμετωπίζουν σωματικά προβλήματα, αφού τα χέρια τους πρήζονται και πονούν οι ώμοι τους, από τις πολλές ώρες εργασίας.

Για να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τα κομμάτια που έχουν ήδη τυλίξει, ο Castelar και οι βοηθοί του τα τυλίγουν με εφημερίδα, που τα κρατά υγρά και ίσια. Μόνο αφού ολοκληρωθεί το τύλιγμα θα αντικαταστήσουν την εφημερίδα με καλής ποιότητας φύλλα καπνού.

«Ως Κουβανός θέλω να κατακτήσω το ρεκόρ για την Κούβα, γιατί τα καλύτερα πούρα είναι από την Κούβα και το ρεκόρ για τη δημιουργία πούρων πρέπει να παραμείνει στην Κούβα», είπε ο 72χρονος.

Αξιωματούχοι της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κούβα θα μετρήσουν το πούρο και θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.