X

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για Σακκά και Σεϊσίδη

Κυρίτσης: Αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ: Πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες αντιμετωπίζουν "διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα".

Ant1news

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ του Γιώργου Κυρίτση και της ΝΔ με φόντο τις συλλήψεις Σακκά και Σεϊσίδη.

Μετά την ανάρτηση του κ. Κυρίτση στο Facebook και την απάντηση της Νεας Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανάρτησή του χθες ανέφερε οτι "δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη" τονίζοντας ότι συγκεκριμένες αναρτήσεις του, όπως η συγκεκριμένη, αφορούν τους φίλους του στο facebook και όχι το γενικό κοινό.

Έκανε λόγο, για "διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα", "απηνή δίωξη του Σεϊσίδη" και "στοιχεία στα όρια του γελοίου" για τον Σακκά.

 

Η ΝΔ σε σημερινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «νέα πρόκληση του κ. Κυρίτση που δεν αφορά μόνο τους πολίτες. Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και τον αρμόδιο υπουργό».

«Είναι δικαίωμα του κ. Γ. Κυρίτση να προβάλλει τις “εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις” στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση – Κράτος και να διεκδικεί την ηγεσία οποιασδήποτε συνιστώσας του Κόμματός του.
Είναι, όμως, πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες Σακκάς και Σεϊσίδης αντιμετωπίζουν “διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα”, ότι τα στοιχεία σε βάρος τους είναι στα “όρια του γελοίου” και ότι έχουν “στοχοποιηθεί από το Κράτος”. Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες.
Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της Κυβέρνησής τους» αναφέρει σε ανακοινωση της η Συγγρού.

Επιμένει ο Γιώργος Κυρίτσης

Με σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι «αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική». 

«Ας χτυπήσουν άλλη πόρτα» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης, σημειώνοντας πως δεν είναι από τους ανθρώπους που καταδικάζουν επί παραγγελία. «Δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», τόνισε και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό "φύλλο συκής" με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει πρόβλημα με τη σύνταξή του ή με τον ΕΝΦΙΑ θα πει ότι στα κοινωνικά δικαιώματα τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλουστευτικά αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε ότι μερικά πειστήρια είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα». 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο BHMA FM ο κ. Κυρίτσης σημείωσε πως «μία συζήτηση, η οποία γίνεται σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται σε διαφορετικό context από μία κουβέντα που έχει τον χαρακτήρα της δημόσιας απεύθυνσης, δηλαδή πρέπει κανείς να έχει παρακολουθήσει όλη τη κουβέντα, να ξέρει ποιος μιλάει με ποιον, για ποιο ζήτημα, και γι’ αυτό, αν προσέξατε, ο τρόπος με τον οποίο είναι διατυπωμένες αυτές οι σκέψεις, δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο κανείς θα μίλαγε αν ήθελε να απευθυνθεί με μία συγκεκριμένη ιδιότητα στο γενικό κοινό».

«Ως δημοσιογράφος έχω παρατηρήσει αυτές τις υποθέσεις, ξέρω ότι ο ένας άνθρωπος από αυτούς, και σε οικογενειακό επίπεδο, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών σχεδόν 20 χρόνια, οπότε εκφράζω και εγώ την άποψή μου. Θεωρώ ότι μία τυχαία σύλληψη, στον δρόμο, ανθρώπων, οι οποίοι φυγοδικούν, δεν είναι δα και κάτι το οποίο μπορεί κανείς να το βάλει στο παλμαρέ του».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις 

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε επίσης ότι είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων.«Από που κι ως που στην Ελλάδα για μια επένδυση πρέπει να πάει πίσω το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων; αν ήταν έτσι το μετρό θα είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και θα είχαν καταστραφεί τα αρχαία» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμφωνήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά οφείλει να προσπαθεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις. 

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM είπε οτι "είναι μία επένδυση, η οποία αν ήταν στο χέρι μας, δεν θα την κάναμε. Κάναμε μία προσπάθεια να βελτιώσουμε τη σύμβαση σε σχέση με αυτό που είχαμε παραλάβει από την κυβέρνηση Σαμαρά και σε ένα μεγάλο βαθμό, το πετύχαμε. Από εκεί και πέρα, πάμε για το καλύτερο δυνατό με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον".