X

Έντονα καιρικά φαινόμενα εν όψει

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Αρκετές κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγω διακοπών ρεύματος.

Ant1news

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα συναντήσουν τις επόμενες ώρες οι εξοδούχοι του Αυγούστου σε αρκετές περιοχές, ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Αρκετές κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγω των πολλών διακοπών ρεύματος καθώς και η Τροχαία για χαλασμένους σηματοδότες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και ανατολικά κατά τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν κατά τις βραδινές ώρες, με τη θερμοκρασία σε πτώση.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά ηπειρωτικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σε Αιγαίο, Κρήτη, και Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά το πρωί, αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά της Κρήτης το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά της χώρας.