X

“Λουκέτο” σε γνωστό μπαρ της Κέρκυρας

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. “Σαφάρι” κατά της φοροδιαφυγής σε τουριστικές περιοχές.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κορυφώνεται το θερινό “σαφάρι” κατά της φοροδιαφυγής. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στις δύο τα ξημερώματα σε γνωστό μπαρ στην Κέρκυρα, πρόσθεσε ένα ακόμη λουκέτο στον κατάλογο των επιχειρήσεων που κλείνουν μετά την ενεργοποίηση της διάταξης για άμεσο κλείσιμο σε περίπτωση φοροαποφυγής, που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 45 αποδείξεις και προχώρησαν στη σχετική διαδικασία.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα νότια προάστια της Αττικής

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και τουριστικά μαγαζιά στα νότια προάστια πραγματοποίησαν οι “ράμπο” της ΓΓΔΕ.

Εκτός από τα βιβλία και τις ταμειακές μηχανές, πήγαν από τραπέζι σε τραπέζι και τσέκαραν μια προς μια τις αποδείξεις που είχαν κοπεί. 

Λουκέτα 48 ωρών σε καταστήματα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Δεκαπενταύγουστο με τους οικονομικούς ελεγκτές θα κάνουν οι διοργανωτές των πανηγυριών που πραγματοποιούνται σε όλην τη χώρα. Ήδη χθες έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι στο πανηγύρι της Παναγίας της Σουμελά στο Βέρμιο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι μικροπωλητές αντέδρασαν έντονα.

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στα Φηρά της Σαντορίνης κλιμάκιο της ΓΓΔΕ, όταν μετά από έλεγχο διατυπώθηκε πως οι υπάλληλοι δεν έκοβαν αποδείξεις για αγορές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, δύο ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προσποιούμενοι το ζευγάρι, παρακολούθησαν τουρίστα να αγοράζει κόσμημα 4300 ευρώ, με πιστωτική κάρτα χωρίς ωστόσο να παίρνει την απόδειξη αγοράς.  Οι ελεγκτές παρενέβησαν επί τόπου και έκλεισαν την επιχείρηση για 2 ημέρες.

Την ίδια μέρα στη Μύκονο κλιμάκιο της ΔΟΥ Σύρου προχώρησε στη σύλληψη υπευθύνου κεντρικού εστιατορίου. Όπως διαπίστωσαν, το μηχάνημα POS ήταν συνδεδεμένο με τράπεζα του εξωτερικού, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα capital controls. Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε, ενώ ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον συλληφθέντα. Λουκέτα μπήκαν σε παραλιακά μπαρ σε Καβάλα και Θάσο, καθώς επίσης σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.