X

Νεκροί από σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αλλοι 4 τραματίστηκαν. Υπάρχουν αγνοούμενοι. Ταχύπλοο συγκρούστηκε με βάρκα που μετέφερε πάνω από 20 άτομα. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ant1news

Τουλάχιστον τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης βάρκας που μετέφερε παραθεριστές με ταχύπλοο σκάφος που έγινε  στην Αίγινα. Αλλοι τέσσερις, από τους 17 διασωθέντες τραυματίστηκαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και αγνοούμενοι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τέταρτο νεκρό, ο οποίος ανασύρθηκε από βάθος 20 μέτρων. Στο σημείο επιχειρούν βατραχάνθρωποι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους.

Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, μήκους 8 μέτρων - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, την οποία έκοψε στη μέση, και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιτόπου έσπευσαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην Αίγινα μεταβαίνει και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. 

To ταχύπλοο που προκάλεσε

 

 

 

 

 

Οι Λιμενικοί έχουν ανασύρει νεκρούς ένα παιδί 9 ετών, τον χειριστή του τουριστικού σκάφους και έναν άνδρα άγνωστων στοιχείων. Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρονται στην Αθήνα, για νοσηλεία. Στην Αίγινα μεταβαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

 

 

 

 

Ο οδηγός του ταχύπλοου κρατείται  στο Λιμεναρχείο Αίγινας.