X

Και τέταρτος νεκρός από τη σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα (βίντεο)

Ένας ακόμα άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη βυθισμένη λάντζα. Σοβαρά τραυματίες τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Παγωμάρα και σοκ στο νησί.

Ant1news

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά από το δυστύχημα που έγινε λίγο μετά τη 1 στην Αίγινα, όταν ένα ταχύπλοο σκάφος, μήκους 8-9 μέτρων, εμβόλισε ένα τουριστικό (λάντζα) πλοιάριο που εκτελεί καθημερινά τα δρομολόγια από το λιμανάκι της Πέρδικας στο νησάκι Μονή.

Από τη σύγκρουση των σκαφών, η οποία προκάλεσε τη βύθιση της λάντζας, έχουν ανασυρθεί νεκροί τρεις άνθρωποι. Ένα παιδία 9 ετών, ο χειριστής του σκάφους και ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων ανασύρθηκαν νεκροί, επί τόπου, ενώ οι βατραχάνθρωποι ανέσυραν έναν ακόμα άνδρα από το βυθισμένο σκάφος σε βάθος 20 μέτρων κάτω από τη θάλασσα.

Από τη θάλασσα έχουν ανασυρθεί 21 άνθρωποι, από τους συνολικά 20- 25 που επέβαιναν, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι. Από αυτούς, οι πέντε είναι βαριά τραυματίες, οι περισσότεροι πολύ σοβαρά. Εκείνοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση διεκομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ οι υπόλοιποι διασωθέντες παραμένουν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου αξιολογείται η κατάστασή τους.

Κομμάτια από την βυθισμένη λάντζα

 

Στο νησί μεταβαίνουν πληρώματα του ΕΚΑΒ, για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, Ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

 

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού, εθελοντές ιδιώτες με τα σκάφη τους και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην Αίγινα μεταβαίνει και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

 

 

O ιδιοκτήτης του ταχύπλοου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινα, που διενεργεί προανάκριση, στα πλαίσια της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

 

Το ταχύπλοο που προκάλεσε την τραγωδία

 

Στο λιμανάκι της Πέρδικας επικρατεί πανικός, με τους ντόπιους και τους τουρίστες να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο με τη βούληση να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους τραυματίες και τους συγγενείς τους που αγωνιούν για την τύχη τους.