X

Τελεσίγραφο σε οκτώ τηλεπαρουσιάστριες για να… αδυνατίσουν!

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση τηλεοπτικού σταθμού να βάλει στο “ψυγείο” τις έμπειρες παρουσιάστριες επειδή είχαν παραπανίσια κιλά.

Ant1news

Την κατακραυγή οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Αιγύπτου να βάλει στο “ψυγείο” οκτώ τηλεπαρουσιάστριες, με την αιτιολογία ότι θα πρέπει να χάσουν άμεσα κιλά, για να έχουν την “κατάλληλη εικόνα” προκειμένου να συνεχίσουν την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και εκπομπών.

Η απόφαση της Ένωσης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αιγύπτου (ERTU) χαρακτηρίζεται ως «αντισυνταγματική» και «προσβλητική προς το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα σε αραβικές ιστοσελίδες, η διευθύντρια της ERTU, Σαφάα Χεγκάζι, που έχει διατελέσει παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στην αιγυπτιακή τηλεόραση, έδωσε προθεσμία ενός μήνα στις οκτώ παρουσιάστριες προκειμένου να χάσουν τα παραπανίσια κιλά τους.

 

Μία από τις εν λόγω παρουσιάστριες, η Καντίγια Χατάμπ, δήλωσε πως προτιμά οι τηλεθεατές να κρίνουν εάν… ενοχλούνται από την εμφάνισή της, παρά η διοίκηση του σταθμού.

 

Η απόφαση έχει πυροδοτήσει θύελλα σχολίων στα social media, ενώ το ζήτημα έφθασε μέχρι το κοινοβούλιο με τον βουλευτή Σαγίντ Χεγκάζι να αναρωτιέται «Πόσοι έχουν δηλαδή το ιδανικό βάρος στην Αίγυπτο;»