X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Που να πάτε και τι να δείτε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Προτάσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!

Ant1news

Μουσική, τραγούδι, θέατρο αλλά και ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα εξόδου και γι αυτό το σαββατοκύριακο. Οι επιλογές πολλές, για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Είτε βρίσκεστε ακόμα στο κλεινόν άστυ, είτε έχετε εκδράμει σε Θεσσαλονίκη, νησιά ή στην κοντινή Επίδαυρο, σίγουρα κάτι θα βρείτε να επιλέξετε για να περάσετε καλά!

ΣΙΝΕΜΑ

 

Ταινίες για όλα τα γούστα βρίσκονται στην ατζέντα της εβδομάδας. Η κοινωνική ταινία «Σκοτεινές Ψυχές» του Φραντζέσκο Μούντζι, η περιπέτεια «Η μέρα της Βαστίλης» του Τζέιμς Γουότκινς, η ιστορική ταινία «Η βασίλισσα της ερήμου» του Βέρνερ Χέρτζογκ και η κομεντί «Η αγάπη είναι ένα θαύμα» του Ερίκ Μπενάρντ είναι μεταξύ των ταινιών που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

Άλλες επιλογές αποτελούν η κωμωδία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Όλοι θέλουν από λίγο!!», η ταινία animation «Μπάτε σκύλοι αλέστε», η αστυνομική ταινία «Ξημερώνει» του Μαρσέλ Καρνέ και τέλος η κοινωνική «Κάτω από το ηφαίστειο» του Τζον Χιούστον.

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Συναυλία στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας στο Μαρκόπουλο, το Σάββατο 20/8

Συναυλία - σταυροδρόμι μεγάλων πολιτισμών, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας. Συμμετέχουν οι Ευδοκία Μωϋσίδου (σοπράνο), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος), Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο), Χρήστος Γκόντζος (μπουζούκι). Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2016 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας (28ης Οκτωβρίου και Ηλία Κυριακού, Μαρκόπουλο). Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

 

Με τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 20 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και παραγωγή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, «κλείνει» το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Σε μετάφραση του Γιάννη Αστερή, οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου θα έχουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά: «Τονίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει, να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο, να έρθει σε επαφή με την αληθινή του επιθυμία», είχε σημειώσει τον Ιούνιο, κατά την παρουσίαση της παράστασης, η ομάδα των καλλιτεχνών (Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, 'Αγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, 'Αρης Σερβετάλης, 'Αγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη), στέλνοντας «τα συλλυπητήριά της στο φόβο» και ορμώντας με αγάπη στα λόγια ενός ποιητή που «δεν ντρέπεται για τίποτα». «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που όλοι αυτοί οι άνθρωποι είπαν το "ναι" και θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά», είχε αναφέρει ο Νίκος Καραθάνος.

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Μουσικός περίπατος στο Πεδίον του Άρεως

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες των πολιτών, υλοποιεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Μουσικός Περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Στο Πεδίον του 'Αρεως. Ώρα: 17:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε την ελεύθερη είσοδο σε φάρους όλης της επικράτειας για το κοινό την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 από τις 10:00 έως 19:00. Οι πολίτες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία των Φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη Ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των Φαροφυλάκων.

Αναλυτικά οι φάροι που θα είναι ανοιχτοί ανά περιοχή:

Αγ. Νικόλαος Κέας, Ακρωτήρι Θήρας, Αρκίτσα Φθιώτιδας, Αυλίδα Βοιωτίας, Βασιλίνα Ν.Εύβοιας, Βρυσάκι Λαυρίου, Γερογόμπος Κεφαλονιάς, Γουρούνι στη Ν. Σκόπελο, Δρέπανο Αχαΐας, Δρέπανο Χανίων, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Κατάκολο Ηλείας, Κερί Ζακύνθου, Κρανάη Γυθείου, Λάκκα Παξών, Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι Λουτρακίου, Πλάκα Λήμνου, Σκινάρι Ζακύνθου, Σουσάκι Κορινθίας, Σπαθί Ν. Σερίφου, Ψαρομύτα Φωκίδας, Κοκκινόπουλο Ν.Ψαρών, Αλεξανδρούπολη, Ταίναρο Λακωνίας, Κόπραινα Άρτας, Κακή Κεφαλή Χαλκίδας, Θεσσαλονίκη, Μονεμβασιά Λακωνίας, Ντάνα Ν.Πόρου.

1η Λευκή Νύχτα στον Πύργο

 

Η 1η Λευκή Νύχτα στον Πύργο πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Αυγούστου, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περπατήσει στην πόλη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και να διασκεδάσει με πολλές πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, με κεντρική, τη μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Η πόλη θα «πλημμυρίσει» από μουσική, χορό και παιχνίδι για τα παιδιά, αφού οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων σε όλη την πόλη.