X

Έσπειραν τον τρόμο στο κέντρο της Πράγας προσποιούμενοι μαχητές του ISIS (Βίντεο)

Έντρομοι τουρίστες έβλεπαν τους “ένοπλους τζιχαντιστές” να αλωνίζουν στο κέντρο της πόλης και να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ant1news

Πρωτότυπη διαμαρτυρία, κακόγουστο αστείο ή ξενοφοβικό παραλήρημα; Όπως και αν ερμηνεύσει κανείς την εμφάνιση που έκανε μία ομάδα ατόμων σε κεντρική πλατεία της Πράγας, παριστάνοντας μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, το σίγουρο είναι πως ήταν αρκετή για να σκορπίσει τον τρόμο σε ανυποψίαστους περαστικούς και τουρίστες.

Ψεύτικοι πυροβολισμοί αντήχησαν στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας την Κυριακή, την ώρα που εμφανιζόταν ένα Humvee με μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και νεαρούς που παρίσταναν τους μαχητές του ISIS.

Οι ακτιβιστές φορούσαν στρατιωτικές στολές, ψεύτικα μούσια και κάποιοι είχαν ζωσμένα δήθεν εκρητικά.

Ο επικεφαλής της ομάδας, που ονομάζεται “Δε θέλουμε το Ισλάμ στην Τσεχική Δημοκρατία”, ήταν ντυμένος ιμάμης. «Σας φέρνουμε το φως της αληθινής πίστης», φώναξε ο Μάρτιν Κονβίκα, υπό τις ιαχές «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» των συντρόφων του.

 

 

 

 

Πανικόβλητοι πολλοί τουρίστες και περαστικοί άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν, φοβούμενοι πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

 

 

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν πως είχαν ενημερώσει τις Αρχές για τη διαμαρτυρία τους, ωστόσο οι αστυνομικοί έσπευσαν να τους απομακρύνουν άρον-άρον όταν διαπίστωσαν τον πανικό που προκλήθηκε.