X

Σκληρή απάντηση της Άρσης Βαρών στην “Αυγή” για τους Ολυμπιονίκες

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με αφορμή και νέο δημοσίευμα της “Αυγής” που αυτή τη φορά “νουθετεί” την Κατερίνα Στεφανίδη. Η θέση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ant1news

Για ανεξήγητους και αήθεις χαρακτηρισμούς εις βάρος τόσο του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, όσο και του ιστορικού αθλήματος της Άρσης Βαρών, κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών, παίρνοντας θέση στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το δημοσίευμα της “Αυγής” σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα του Πύρρου Δήμα.

Αφορμή στάθηκε νέο δημοσίευμα της Αυγής, στο οποίο όπως αναφέρει και η ΕΟΑΒ κάνει υποδείξεις στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη αλλά και «επανέρχεται με απαξιωτικές αναφορές για την Άρση Βαρών και τους «αρσιβαρίστες»».

Η 26χρονη Ολυμπιονίκης σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο απάντησε ουσιαστικά στο πρώτο άρθρο της Αυγής που επιτίθετο στον Πύρρο Δήμα, λέγοντας ότι «δεν πηδάμε κάθε τέσσερα χρόνια».

Ετσι, ο αρθρογράφος της Αυγής απάντησε σήμερα στην Κατερίνα Σταφανίδη λέγοντάς τη: «Να διαβάζεις Κατερίνα…. Όταν απαντάς σε κάτι, να έχεις διαβάσει καλά αυτό το κάτι για να μην γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης».

Πάντως, στο θέμα πήρε μέρος και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις, κατά την τελετή βράβευσης του Παναγιώτη Μάντη ο οποίος, στην Ολυμπιάδα του Ρίο κατέκτησε -μαζί με τον Παύλο Καγιαλή- το χάλκινο μετάλλιο στη ιστιοπλοΐα, εξέφρασε την αντίθεσή του στα απαξιωτικά δημοσιεύματα για τους Ολυμπιονίκες.

 

«Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα. Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η ΕΟΑΒ στην ανακοίνωσή της αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή αναφορά της αγωνιστικής δραστηριότητας του Πύρρου Δήμα από το 1991 που ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες μέχρι και το 2004 που ολοκλήρωσε τη μεγάλη του πορεία και προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με την ΕΟΑΒ, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης 1992 και της Ατλάντα 1996 συμμετείχε σε 19 διοργανώσεις. Μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα 1996 και του Σίδνεϊ 2000 σε εννέα (9) διοργανώσεις και μεταξύ του Σϊδνεϊ 2000 και της Αθήνας 2004 σε τέσσερις (4) διοργανώσεις.

Μαζί με τις συμμετοχές του Πύρρου Δήμα η ΕΟΑΒ αναφέρει και τα μετάλλια που κέρδισε «με την ελπίδα ότι δεν θα αμφισβητηθούν κι αυτά».

"Τρία χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες
Έξι χρυσά 2 αργυρά και 4 χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα
Τρία χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα"