X

Έχασε τους Ολυμπιακούς αλλά κέρδισε τη “μάχη” της ζωής

Η πανέμορφη αθλήτρια του ύψους  Amy Pejkovic, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο λίγο πριν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ant1news

Στα 19 της χρόνια η Amy Pejkovic είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη, καθώς πέρα από την ανοδική της πορεία ως μοντέλο, είχε εξασφαλίσει και την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στη Βαρκελώνη και είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα εξασφάλιζε και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άλμα εις ύψος.

Τότε όμως η ζωή αποφάσισε να της «παίξει» ένα άσχημο παιχνίδι, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Η αθλήτρια του άλματος εις ύψος από την Αυστραλία, εξομολογείται πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στην ίδια και στη μητέρα της την κατάστασή της.

Η Amy, η οποία τότε προπονούνταν για να μπει στην ομάδα στίβου της Αυστραλίας, δήλωσε στην Daily Mail Αυστραλίας: «Εγώ απλά καθόμουν και παρακολουθούσα τη μητέρα μου να μιλάει με τους γιατρούς. Θυμάμαι που είδα μια μεγάλη, λευκή, άμορφη μάζα στην τομογραφία. Δεν είχα ξανανιώσει ποτέ έτσι».

 

 

Εκείνη την εποχή, το να μην συμμετείχα στους Ολυμπιακούς ή ακόμα και το μόντελινγκ, δεν ήταν ακριβώς οι προτεραιότητές μου. Μόνο ένα πράγμα σκεφτόμουν: Θα κατάφερνα να μείνω ζωντανή για να συνεχίσω να κάνω τα πράγματα που αγαπώ;».

Η Amy χειρουργήθηκε με επιτυχία και κατάφερε να βγει νικήτρια στη μεγαλύτερη πρόκληση που της επιφύλαξε η ζωή.

Αργότερα αν και κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες δεν κατάφερε να προλάβει τους αγώνες του Ρίο. Πλέον έχει στόχο του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.