X

Σφοδρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα (βίντεο + φωτο)

Σημειώθηκαν κατολισθήσεις, καλλιέργειες καταστράφηκαν από την χαλαζόπτωση, ενώ ξεριζώθηκαν και δένδρα. Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.

Ant1news

Μετά τα Τρίκαλα, σοβαρές ζημιές και πολλά προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου από το απόγευμα της Τρίτης.

Για την αντιμετώπισή τους, κινήθηκαν δεκαπέντε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επενέβησαν και μηχανήματα των Δήμων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, κατολισθήσεις μικρής έκτασης, καταπτώσεις αλλά και φερτά υλικά, έκαναν σε αρκετά σημεία αδιάβατο το οδικό δίκτυο.

Η επιδείνωση του καιρού σε αρκετές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων συνοδεύτηκε και από σφοδρή χαλαζόπτωση. Χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, αλλά και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, προς το νότιο τμήμα, επλήγησαν από το χαλάζι και οι ζημιές που προκλήθηκαν, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, είναι μεγάλες.

 

Οπωροκηπευτικά, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς.

 

Σε πέντε περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για να κόψει και να απομακρύνει δέντρα που έσπασαν ή ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους και δημόσιους χώρους.

 

 

 

Το βίντεο είναι από το Epirus TV NEWS