X

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για ΔΕΘ και μέτρα

Γεροβασίλη εναντίον Μητσοτάκη και Κουμουτσάκου με φόντο την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ant1news


Φραστικά πυρά ανταλλάσσουν Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. 

«Θράσος» καταλόγισε η κυβερνητική εκπρόσωπος στη ΝΔ αναφερόμενη στο κάλεσμα του Γιώργου Κουμουτσάκου προς τον Αλέξη Τσίπρα «να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει πριν επιστρέψει στον “τόπο του εγκλήματος”» αλλά και στη «συμφωνία αλήθειας» που πρότεινε στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.    

Αναλυτικά η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως «Είναι εντυπωσιακό το θράσος της ΝΔ, να μας απευθύνει ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί. Για το πώς τα “Ζάππειά” της οδήγησαν στην αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την ασυλία φοροφυγάδων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα στην κρίση, την συντήρηση της ανομίας και την κάλυψη της ασυδοσίας. 

Αλλά κυρίως, για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για τα αδιέξοδα που προκάλεσε στη χώρα. Και οδηγώντας την στην πτώχευση, και υποστηρίζοντας με πάθος όλα τα τραγικά και ομολογημένα λάθη των προγραμμάτων προσαρμογής. 

Αφού λοιπόν, επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, και του κοινωνικού κατακερματισμού, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία: Εγώ και η αλήθεια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εναλλακτικό του δρόμο». 

Τη συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο.

"Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε. Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια, η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω" είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ,.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου  υπό τον τίτλο “Οι 7 + 1 προκλήσεις για τον κ. Τσίπρα” με την οποία καλούσε τον Πρωθυπουργό «πριν ξεκινήσει την επιστροφή του για τον “τόπο του εγκλήματός”, τον τόπο των κάλπικων υποσχέσεών και των ψευδών του, να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει στους Έλληνες».