X

Απότακτος αξιωματικός ο γιατρός που έδωσε την άδεια στον 77χρονο της Αίγινας

Αποκάλυψη του Ant1 για τον γιατρό που έδωσε το πιστοποιητικό υγείας στον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου.

Ant1news


Του Γιώργου Καραϊβάζ

Νέα και πολύ σοβαρά ερωτήματα έρχεται να προσθέσει στην τραγωδία της Αίγινας, η αποκάλυψη από τον Ant1 πως ο γιατρός που χορήγησε το πιστοποιητικό υγείας στον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο είναι απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Αξιωματικός του υγειονομικού, ο οποίος τέθηκε εκτός σώματος της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για  τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, μετά από συστηματική και σχολαστική έρευνα των αδιάφθορων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα κατακρατούσε τα βιβλιάρια ασθενείας αστυνομικών στο ιδιωτικό ιατρείο του και επιδιδόταν σε  υπερσυνταγογράφηση. Η οικονομική βλάβη που επέφερε στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών, υπολογίστηκε περίπου στα 660.000 ευρώ. Προέκυψε, επίσης,  ότι χορηγούσε σωρηδόν αναρρωτικές άδειες  σε αστυνομικούς.

Μετά την ΕΔΕ και την έρευνα των αδιάφθορων, συνήλθαν τα πειθαρχικά συμβούλια και αποφάσισαν την απόταξη του ενώ κατείχε το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Τα “έργα και οι ημέρες” του γιατρού δεν συνιστούν  βέβαια ούτε ως ένδειξη ότι στην περίπτωση της χορήγησης του πιστοποιητικού υγείας πριν από 2 χρόνια στον χειριστή του ταχύπλοου της Αίγινας δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενα νόμιμη διαδικασία. Πρόκειται, όμως , για ένα επιπλέον στοιχείο στη διερεύνηση της υπόθεσης, που ήδη ξεκίνησε ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών αλλά και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο Ant1 επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον γιατρό για να ζητηθεί η άποψη του, όμως η επικοινωνία μαζί του υπήρξε αδύνατη.