X

“Κόλαση” φωτιάς στη Χίο

Πύρινα μέτωπα αποτεφρώνουν την Βόρεια Χίο. Στη ΜΕΘ του ΚΑΤ 64χρνη εγκαυματίας. Στη Μονάδα Εγκαυμάτων η κόρη της και μια 49χρονη.

Ant1news


Στις φλόγες έχει παραδοθεί η Βόρεια Χίος. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων. Τα κύρια μέτωπα είναι δύο : το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά μια 64χρονη, και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψιλές.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψιλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε πευκόφυτο βουνό. Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες.

 

Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες, που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Αθήνα. Στην ΜΕΘ του ΚΑΤ νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 64χρονη με εγκαύματα στο 70% του σώματός της. Στη Μονάδα εγκαυμάτων νοσηλεύονται η κόρη της και μια 49χρονη. Άλλα τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον "Πολίτη Χίου", ανέφερε ότι "αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί", αλλά πρόσθεσε ότι "εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων".

"Έχουμε δύο σοβαρά μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή μεταξύ Βολισσού και Κατάβασης, όπου επιχειρούν εναέρια μέσα", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα πεζοπόρα τμήματα από τα ρεύματα που προκαλούνται από τις φωτιές, πέρα από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο http://www.politischios.gr οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς περιμετρικά της Σιδηρούντας και στην περιοχή Μετόχι. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Αψιλές για να την περιορίσουν ώστε να μην απειληθεί το πευκοδάσος.

 

Επί του παρόντος, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο συμμετέχουν: 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 33 εθελοντές, 10 οχήματα ΟΤΑ, 8 βυτιοφόρα, 3 σκαπτικά μηχανήματα, 5 Ε/Π, 2 Α/Φ. Οι επίγειες επιχειρησιακές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με 10 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.