X

Κυνηγούσαν Pokemon και έπιασαν… κλέφτη!

Μπορεί να μην έπιασαν τα Pokemon, για τα οποία έψαχναν, αλλά εντόπισαν και ακινητοποίησαν νεαρό κλέφτη που επιχείρησε να διαρρήξει αυτοκίνητο!

Ant1news

Μια ομάδα νεαρών φαν του παιχνιδιού Pokemon Go, στη Νέα Ζηλανδία, έπιασαν στα «πράσα» έναν κλέφτη και τον ακινητοποίησαν μέχρι να φθάσει η αστυνομία για να τον συλλάβει.

Οι νεαροί είχαν βγει για κυνήγι Pokemon στη γειτονιά τους όταν άκουσαν έναν συναγερμό αυτοκινήτου να χτυπάει. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο και είδαν έναν μασκοφόρο να προσπαθεί να κλέψει το όχημα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, τον ακινητοποίησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίο συνελήφθη και θα δικαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί το Pokemon Go να θεωρείται από πολλούς ως ένα επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς έχει προκαλέσει τραυματισμούς αλλά και θανάτους, αλλά για την αστυνομία έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο, όπως σε αυτήν την περίπτωση, στη Νέα Ζηλανδία.

Οι αρχές πάντως τονίζουν ότι δεν χρειάζονται «Καλούς Σαμαρείτες», ιδιαίτερα εάν είναι να βάζει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή του!