X

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, στον ομώνυμο δρόμο της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο.

Ant1news

Τοποθετήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα στον ομώνυμο δρόμο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έτους «Ελλάδα - Ρωσία 2016».

Τη φιλοτέχνηση του αγάλματος χρηματοδότησε η Πανρωσική Στρατιωτική - Ιστορική Ένωση, η οποία και στη συνέχεια το δώρισε στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων, το οποίο είναι κατασκευασμένο από γρανίτη και ορείχαλκο και φέρει στη βάση του τέσσερις πλάκες με ιστορικές αναφορές.

«Με τίποτα ένα άγαλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Έλεος!» δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε αυτούς που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι το άγαλμα μιας βασίλισσας πρόκειται να τοποθετηθεί στην πόλη.

 

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα αναμένεται να γίνουν το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας.

Η τοποθέτηση του αγάλματος έγινε από συνεργεία του Δήμου σε πάρκο που βρίσκεται μεταξύ της Βασ. Όλγας και του Βασ. Γεωργίου κοντά στο διατηρητέο κτίριο του πρώην Ιταλικού Προξενείου.