X

“Στο κόκκινο” η αντιπαράθεση για την Αυγή

Κόντρα υψηλών τόνων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση, προκάλεσαν τα οικονομικά στοιχεία της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ.

Ant1news


“Άναψε τα αίματα” στην Βουλή το δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που πήρε το 2009 η εφημερίδα Αυγή, με εγγύηση τις πωλήσεις της που δεν υπερέβαιναν σε ημερήσια βάση τα 1.600 φύλλα και πρόσθετη δικλείδα επιστολή στην τράπεζα από τον βασικό μέτοχο, τον τότε ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.

 Η αντιπολίτευση μίλησε για μείζον πολιτικό θέμα καθώς εντόπισε στο μετοχολόγιο της Αυγής και κυπριακή εταιρεία, η οποία, όμως, όπως διευκρινίζει η εφημερίδα δεν είναι off shore.

Τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού κάλεσαν την κυβέρνηση να αποκαλύψει ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη εταιρία.

«Ο νόμος επιβάλλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών», επεσήμανε από τη ΝΔ η Νίκη Κεραμέως. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Α. Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που επεσήμανε ότι υπάρχει πολιτικό θέμα. «Γιατί δεν λέτε το όνομα; Ο νόμος προβλέπει την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου», είπε, ενώ ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι σχολίασε: «Η Αυγή πουλάει 1300 φύλλα και οι μέτοχοι είναι παραπάνω από αναγνώστες, όπως είπε χθες διευθύνων σύμβουλος της».

«Η εταιρία έχει το όνομα Άτλας και έχει έδρα τη Λευκωσία, δεν είναι offshore και εσείς που είστε δαιμόνιοι ερευνητές, θα βρείτε ποιος είναι πίσω από την εταιρία», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, που υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι είμαστε στην επόμενη ημέρα. Αμφισβήτησε ότι 2000 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους βρεθούν σε δύσκολη θέση.

ΝΔ: οι μάσκες έπεσαν

 Η ΝΔ, εξάλλου, είδε πίσω από τα δάνεια της Αυγής να καταρρέει το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ:  «Γιατί σιωπούν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του; Τι θέλουν να κρύψουν; Οι μάσκες έπεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ της διαπλοκής και της συναλλαγής».

ΣΥΡΙΖΑ: θράσος εκ μέρους της ΝΔ

«Το κόμμα, που έχει δανειστεί πάνω από 200 κ. ευρώ από τις τράπεζες και δεν θα καταφέρει να τα αποπληρώσει μέχρι να γίνει πρόεδρος της ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει το θράσος να κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για ύποπτες πρακτικές και αδιαφάνεια», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ εγείρει θέμα και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά καιρούς απευθείας χρηματοδοτήσει με 800.000 ευρώ την Αυγή, κάτι που όπως υποστηρίζει η αξιωματική Αντιπολίτευση απαγορεύεται να κάνει με την κρατική χρηματοδότηση.