X

Επιμένει η κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα κατά τόπους. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες. Που θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο.

Ant1news

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων, η κακοκαιρία θα επιμείνει και τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες και με επίκεντρο τις ήδη πληγείσες περιοχές.

Πιο αναλυτικά σήμερα, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα επιμείνουν στα Ηπειρωτικά και ενδεχομένως να είναι ισχυρές πάλι μέχρι το απόγευμα στην Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική, τη Κεντρική Μακεδονία και ενδεχομένως την Θεσσαλία. 

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι, Νοτιοανατολικοί στα Δυτικά 3 με 5 μποφόρ και Βοριάδες στα Ανατολικά με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 16 έως 30, στα Κεντρικά από 17 έως 30, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική, άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια όπου ενδεχομένως θα σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί, Νοτιοανατολικοί 3 με 4, τοπικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Και στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4, στο Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Το Σάββατο, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συνεχιστούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο την Δυτική και Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία , τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.  Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έστω και για λίγο το μεσημέρι και το απόγευμα.