X

Απολύσεις τριών υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια

Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εταιρείας άλλοι δώδεκα υπάλληλοι.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου 

Σε απολύσεις τριών υπαλλήλων στις Σταθερές συγκοινωνίες προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας μετά το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Ειδικότερα το ΔΣ προχωρεί στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και στην παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εταιρείας άλλων δώδεκα  υπαλλήλων,  «για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».

Η απόφαση ελήφθη βάσει της υπόδειξης της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία το καλοκαίρι είχε κοινοποιήσει το πρώτο πόρισμα για την υπόθεση που  διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς . 

οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια και τις επιστροφές τους σε κιλά χαρτιού αντί τεμαχίων κομίστρου, το οποίο -σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών- κόστισε στην εταιρία περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  υπάλληλοι που εργάζονται στον Τομέα Καταμέτρησης, εμπλέκονται  στην απόκρυψη στοιχείων και σε ατασθαλίες που αφορούσαν στην τήρηση των εντύπων παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων. Εκτιμάται ότι απέσυραν αριθμούς εισιτηρίων με τη δικαιολογία ότι ήταν ελαττωματικά και στη συνέχεια τα διέθεταν ξανά με δικό τους όφελος.