X

Νίκος Νικολόπουλος: Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

Γιατί κατηγορεί τον πρώην Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Τι ζητεί.

Ant1news

Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία υπέβαλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Ν.Νικολόπουλος στρέφεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τη θεσμική διαδικασία που αφορά στην επίσημη  δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Κράτους για το έτος 2009, ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

"Έσπευσε προτερόχρονα να παγιδεύσει τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων ζημιώνοντας τα συμφέροντά της" αναφέρει ο Ν.Νικολόπουλος και  τονίζει ότι "ο πρώην Πρωθυπουργός συνειδητά με το διάγγελμά του στις 23 Απριλίου 2010 ανακοίνωσε και αποδέχθηκε το έλλειμμα της Χώρας για το έτος 2009, αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος δεν μπορεί να γίνει καταρχάς γνωστό ενωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύθηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, δηλαδή έξι μήνες μετά το διάγγελμα."

Ο Ν.Νικολόπουλος κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να συνυπογράψει τη μήνυση εντός των επομένων 15 ημερών.

Σε δηλώσεις του έξω από το κτήριο της Εισαγγελίας μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ο Γιώργος Παπανδρέου ως "πορτιέρης"  των διεθνών τοκογλύφων κάνοντας υπόκλιση δουλοπρέπειας άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την Κερκόπορτα, ώστε να περάσουν οι τοκογλύφοι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα.

Ήρθε ο καιρός ως απλός πολίτης χωρίς την περικεφαλαία και την ασπίδα της βουλευτικής ασυλίας να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να ελέγξει και να εξετάσει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός διέπραξε το βαρύτατο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Το στοιχείο που φέρνουμε εδώ είναι ότι κανένας Πρωθυπουργός της Ελλάδος  δεν έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο δικηγόρος του, Λεωνίδας Στάμος δήλωσε:

"Η μήνυση που καταθέτουμε σήμερα έχει τεράστια διαφορά με ό,τι έχει κατατεθεί στο παρελθόν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ουσία του εγκλήματος είναι η παραβίαση της διαδικασίας και ο δεύτερος είναι ότι ο Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι ένας από εμάς, απλός πολίτης. Ο κύβος ερρίφθη."