X

Κατασχέσεις “εξπρές” για μικροοφειλέτες των Ταμείων

Στο κυνήγι είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών ως 5.000 ευρώ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες ρίχνεται το προσεχές διάστημα το ΚΕΑΟ.

Ant1news


Αντιμέτωποι με κατασχέσεις-εξπρές θα βρεθούν το προσεχές διάστημα πεντακόσιες χιλιάδες οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από κάθε φορέα στο Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. 

Στην …μέγγενη θα μπουν, όπως όλα δείχνουν, πρώτοι όσοι χρωστούν μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ κι αυτό λόγω …τρίτου Μνημονίου. 

Αποτελεί μνημονιακή δέσμευση παράλληλα με την ενοποίηση των Ταμείων να γίνει ενοποίηση στην διεκδίκηση των οφειλών στα Ταμεία και μάλιστα να υιοθετηθούν οι όροι που ισχύουν για τα φέσια στην Εφορία. 

Αυτό σημαίνει ότι εξαιρέσεις από κατασχέσεις για κατηγορίες οφειλετών στα Ταμεία, όπως οι αγρότες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή εξαιρέσεις για κατηγορίες χρεών, όπως αυτές μέχρι τις 5000 ευρώ θα πάψουν να ισχύουν. 

Όλα αυτά αναμένονται από την Πρωτοχρονιά βάσει της μνημονιακής δέσμευσης, οπότε οι οφειλές προς κάθε ταμείο θα συγκεντρωθούν στο ΚΕΑΟ, Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Αυτό αναμένεται να αρχίσει τις κατασχέσεις-εξπρές, ξεκινώντας με κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη ως 5.000 ευρώ, ενώ συνολικά στην «μαύρη λίστα» του ΚΕΑΟ αναμένεται να ενταχθούν ως και 500.000 οφειλέτες των Ταμείων, που είναι εκτός ρύθμισης ή ασυνεπείς στις τρέχουσες εισφορές τους. 

Εκκρεμεί, αλλά αναμένεται σύντομα, καθώς αποτελεί μνημονική υποχρέωση η υπογραφή των σχετικών αποφάσεων, ώστε να αρχίσει η διεκδίκηση αυτών των χρεών από το πρώτο ευρώ οφειλής, καθώς είναι πολλοί οι οφειλέτες και δη οι μικρο-οφειλέτες, αλλά είναι μεγάλη η αιμορραγία και η ανάγκη των ταμείων για «ζεστό χρήμα».