X

Διαγωνισμός με ...κεφτεδάκια για τους σεισμόπληκτους της Ιταλίας (βίντεο)

Έναν άκρως διασκεδαστικό και χορταστικό τρόπο για να στηρίξουν τους σεισμοπαθείς βρήκαν εστιάτορες του Αματρίτσε.

Ant1news

Κεφτεδάκια είχε την Τετάρτη το μενού των σεισμοπαθών του Αματρίτσε. Και όχι απλά κεφτεδάκια, αλλά ιταλικά και σε αφθονία.

Αμερικάνικο εστιατόριο στην περιοχή που σχεδόν καταστράφηκε από το σεισμό διοργάνωσε διαγωνισμό για το ποιος θα φάει τα περισσότερα κεφτεδάκια, με σκοπό την ενίσχυση των θυμάτων του Εγκέλαδου.

Πάνω από 65.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά το χτύπημα των 6,2 Ρίχτερ και δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που κινητοποίησε η καταστροφή. Ιδίως τα ιταλικά εστιατόρια είναι αυτά που κάνουν συνεχείς εράνους για την ανακούφιση των πληγέντων και τη στήριξη του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, ξεκινά και οι γιορτή της ιταλοαμερικανικής κοινότητας, η οποία θα αποτελέσει πρώτης τάξεως πηγή για οικονομική βοήθεια.

Ο νικητής του διαγωνισμού των κεφτέδων κατάφερε να φάει 9 μέσα σε ένα λεπτό, ωστόσο, βρέθηκε πολύ μακριά από το προσωπικό του ρεκόρ, που ήταν 44 κεφτέδες σε 4 λεπτά.

Το ρεκόρ Γκίνες παραμένει «απείραχτο» από το 2010, οπότε και ένας άνδρας έφαγε 29 κεφτεδάκια σε ένα λεπτό. Βέβαια, το ρεκόρ είναι με κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ και όχι τα ιταλικά παραδοσιακά κεφτεδάκια.