X

Αποφασίστηκε εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Η εκταφή θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

Ant1news

Την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, αποφάσισαν  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίος και το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η εκταφή που αναμένεται να γίνει σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

Η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργειας σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, καθώς προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πήραν την Πέμπτη ακόμη μια κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.