X

Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

"Τροχάδην" της κυβέρνησης για να κερδίσει το χαμένο χρόνο και να κλείσουν τα θέματα με τα προαπαιτούμενα. Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις για τα ανοιχτά ζητήματα.

Ant1news

 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο που αφορά στα προαπαιτούμενα. Την ίδια στιγμή προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθούν μεταξύ άλλων οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πάγωμα των οφειλών, το υπερταμείο και η εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων.

Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί πριν από το Euroworking group της 29ης Σεπτεμβρίου, ώστε τα αργότερο στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση στις 17 Οκτωβρίου.

Τα χρήματα αυτά βρίσκονται διαθέσιμα μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου και αν μέχρι αυτή την ημερομηνία δεν έχει  βρεθεί κάποια λύση τότε η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου από μηδενική βάση. Επίσης, μέχρι της 3 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Έτσι, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο “τρέχουν” προκειμένου να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο αφού πολλές από τις δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν είναι αρκετά χρονοβόρες, κάτι που δημιουργεί αγωνία για τις καταλυτικές ημερομηνίες.

Εκτός από το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου υπερταμείου, δύσκολα μέτωπα για την Κυβέρνηση φέρεται να είναι και η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ένταξη του δευτέρου πακέτου ΔΕΚΟ στο υπερταμείο (μεταξύ αυτών η ΔΕΗ, το Αττικό Μετρό, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ, ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΑΣ- το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εξαιρέσει την ΕΑΒ για λόγους ασφαλείας), τα μέτρα από τη ΡΑΕ για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό.