X

Στουρνάρας: Αισιοδοξία για το μέλλον της Attica Bank

Τι λέει η ΤτΕ για τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της Attica Bank. Αίρονται οι περιορισμοί στην χορήγηση νέων πιστώσεων.

Ant1news

Σε ανακοίνωση της η ΤτΕ, χαιρετίζει τις αποφάσεις της σημερινής ΓΣ των μετόχων της Attica Bank, εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία της τράπεζας στο μέλλον κι ανακοινώνει την αναμενόμενη άρση των περιορισμών στη χορήγηση νέων πιστώσεων:

Η  σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από  το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. 

Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους  περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων.