X

Κουρουμπλής: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες, αν υπάρξουν στοιχεία

Δεν θα φταίει μόνο ο Καλογρίτσας, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν «θέματα» με το πόθεν έσχες του, λέει ο Υπ. Εσωτερικών, αλλά και για την Επιτροπή και τους …εντολείς της.

Ant1news

Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον αυτών που ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα, έθεσε ευθέως ο Υπ. Εσωτερικών.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ο οποίος αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι, θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη (σημ: με την εγγυητική που κατέθεσε για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό) και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

 Σε ερώτηση αν «αυτός και αυτοί, που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή, έχουν ευθύνη;», ο κ. Κουρουμπλής απάντησε «βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τόνισε ότι «ο κ. Παππάς αυτή τη στιγμή, δούλεψε πήρε πάνω του όλη την ευθύνη» και ότι «το Δημόσιο θα κερδίσει 246 εκατομμύρια ευρώ».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη σημερινή μου τηλεφωνική συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM: Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».