X

Εγκαινιάστηκε η νέα Αμυγδαλέζα (φωτο)

Με άλλη μορφή θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Ant1news

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εγκαινίασε σήμερα τη «νέα» Αμυγδαλέζα.

Η δομή που μέχρι τώρα φιλοξενούσε μόνο ποινικούς πρόσφυγες ή μετανάστες, θα μπορεί πλέον, μετά την αναμόρφωσή της, να φιλοξενήσει πάνω από 300 άτομα, που επιθυμούν οικειοθελή επαναπατρισμό. Η διαμονή τους στο χώρο θα είναι το πολύ 15 μέρες.

Ήδη από τα 30 άτομα που βρίσκονταν εκεί, τα 16 έφυγαν προχθές, ενώ οι υπόλοιποι 14 θα φύγουν σήμερα.

Οι εθνικότητες των ατόμων που φιλοξενούνται είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Πλέον το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας διαθέτει παιδική χαρά, παιδικό ιατρείο, τηλεόραση, ψυγεία, πλυντήρια, πρίζες για φορτιστές κινητών τηλεφώνων, air condition και Wi-Fi.

«Δεν λύσαμε το προσφυγικό αλλά φτιάξαμε έναν χώρο αξιοπρεπή γι αυτούς που θέλουν να επαναπατριστούν», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας, που σημείωσε ότι, οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων. 

 

 

 

 

 

 

 


ΝΔ: άνοιξαν την Αμυγδαλέζα που αποκαλούσαν “κολαστήριο”

«Ο χώρος της Αμυγδαλέζας επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε συμβολή στην δημόσια ασφάλεια, λειτουργώντας ως κλειστό κέντρο επαναπροώθησης για τους παράτυπους μετανάστες με υγειονομικό έλεγχο. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε την Αμυγδαλέζα “κολαστήριο” σχολίασε ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, « υποχρεώθηκαν να ανοίξουν ξανά το χώρο, καθώς η κατάσταση στο προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, εξαιτίας της ανικανότητάς τους να αντιμετωπίσουν οργανωμένα το πρόβλημα σε όλη τη χώρα».

Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τώρα το γύρισε « στην ωμή προπαγάνδα παρουσιάζοντας εικόνες με προσφυγόπουλα να τρέχουν να χαιρετίσουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη». «Ντροπή», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.