X

ΓΣΕΕ: Η Βελκουλέσκου παραδέχεται ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά την συνάντηση με την «σκληρή» του κλιμακίου του ΔΝΤ για τα εργασιακά και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ant1news

«Θα σας πω κάτι που δεν εκπλήσσει όποιον ξέρει. Αναγκάστηκε και παραδέχτηκε η κυρία Βελκουλέσκου ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές, ότι έπνιξε, όπως εμείς λέγαμε από την πρώτη στιγμή κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά δεν είπε τι θα γίνει για τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία» τόνισε μετά από το τέλος της διάρκειας 90 λεπτών συνάντησης του με την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Όπως προσέθεσε ο Γιάννης Παναγόπουλος, η Ντ. Βελκουλέσκου «παραδέχθηκε ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε πάντως προβληματισμένος, αναφέροντας «περιμένουμε να δούμε αν όλο αυτό θα αποτυπωθεί στην έκθεσή τους, που βεβαίως θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για την διαπραγμάτευση και ιδίως για τα εργασιακά ζητήματα που εμείς στο τραπέζι βάλαμε την κοινή συμφωνία με τους εργοδότες, που ζητήσαμε να γίνει σεβαστή. Βεβαίως απάντηση δεν πήραμε».

Στην διάρκεια της συζήτησης, η ΓΣΕΕ εστίασε στις επιπτώσεις που είχε το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε και το ΔΝΤ, ενώ παρέδωσε στην Ντέλια Βελκουλέσκου μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας.

Από πλευράς της Συνομοσπονδίας Εργατών τονίστηκε στην συνάντηση ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί νέα επώδυνα μέτρα, απορρίπτοντας στο σύνολό τους τα προηγούμενα που κατέστησαν ζούγκλα την αγορά εργασίας και αναμένει οι απόψεις της που εκφράστηκαν στη συνάντηση, να αποτυπωθούν και στο τελικό κείμενο της έκθεσης του Ταμείου».

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε στον ΒΗΜΑ FM: