X

Δεβετζή: Δεν έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών

Διαψεύδει τα σενάρια που την ήθελαν ντοπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και όσους προεξοφλούν πως θα της αφαιρεθεί το χάλκινο μετάλλιο.

Ant1news

Απάντηση σχετικά με τις πληροφορίες της ύπαρξης θετικού σε απαγορευμένες ουσίες δείγματός της που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 δίνει η Πηγή Δεβετζή διαψεύδοντας όλα τα σενάρια.

Στην πρώτη της αντίδραση μετά τις πληροφορίες που την ήθελαν ντοπέ και που ανέφεραν πως θα της αφαιρεθούν τα μετάλλια της, η Πηγή Δεβετζή τονίζει κατηγορηματικά πως όσοι προεξοφλούν κάτι τέτοιο θα διαψευστούν.

Την ίδια στιγμή, η χάλκινη Ολυμπιονίκης επιβεβαιώνει το γεγονός πως «έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την ίδια για τους Αγώνες στο Πεκίνο».  

Σε ανακοίνωσή της μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της επισημαίνει πως ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών «και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.» ενώ υπογραμμίζει πως η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια «αποκλειστικά» του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Ακόμη, σημειώνει πως κατά  την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.