X

Θρίλερ με την άδεια του Καλογρίτσα

Ζήτησε παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης. Το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ant1news

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία καταβολής της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Η διορία λήγει στις επτά το απόγευμα, ο επιχειρηματίας έστειλε το πρωί αίτημα για 48ωρη παράταση στην διορία, η οποία όμως απορρίφθηκε από την ΓΓΕΕ, καθώς κάτι τέτοιο αποκλείεται από τους όρους της προκήρυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας:

"Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον. από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: «Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".

Εν αναμονή της εξέλιξης στην υπόθεση Καλογρίτσα, αν δηλαδή θα κατορθώσει να βρει το ποσό ή θα εκπέσει και η άδεια θα περάσει στον πρώτο επιλαχόντα, τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, οι άλλοι τρεις πλειοδότες, μεταξύ των οποίων ο ΑΝΤ1, έχουν ήδη πληρώσει το ποσό της πρώτης δόσης.

Όλα αυτά, ενώ μαίνεται η κόντρα για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης και τα άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα, που όπως καταγγέλλει και με μήνυση της η ΝΔ, έχει ελεγχθεί πλημμελώς έως καθόλου.

Για «πλημμελή ή ανύπαρκτο έλεγχο στο πόθεν έσχες» μίλησε στον ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ενώ στον ίδιο σταθμό η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ανέφερε ότι υπάρχει έλεγχος και  δεν έχει τελειώσει κάτι και αν υπάρξει πρόβλημα θα ανακληθεί η άδεια». 

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, ο οποίος εμμέσως αδειάζει τον Πάνο Καμμένο που είχε καταγγείλει τον κ. Καλογρίτσα για διακίνηση μαύρου χρήματος «Ο Πρόεδρος του κόμματος τοποθετείται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνει η Δικαιοσύνη», ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κόκκαλης.

 

Τα βλέμματα όλων πάντως, είναι ήδη στραμμένα στην Παρασκευή και την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το αν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός ή πρέπει να ακυρωθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι «έχω σκοπό να καλέσω τον κ. Τσίπρα για να συνεχίσουν όλοι οι σταθμοί να εκπέμπουν, πληρώνοντας τον μέσο όρο των προσφορών για τις άδειες, δηλαδή 60 εκ. ευρώ την δεκαετία, δηλαδή 6 εκ. ευρώ τον χρόνο, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς για χρόνια δεν είχαν πληρωθεί χρήματα για τον σκοπό αυτό κι ήταν επιτυχία της Κυβέρνησης ότι υπήρξαν τέτοια έσοδα».

Η Κυβέρνηση πάντως έχει σχεδόν έτοιμο πλαίσιο παρεμβάσεων που με νομοθετική ρύθμιση θα κάνει, σύμφωνα και με την Εφημερίδα των Συντακτών, αυστηρότερο το πλαίσιο εκπομπής καναλιών εθνικής εμβέλειας. Σε αυτήν θα προβλέπεται σαφής όρος διακοπής μετάδοσης από την DIGEA των σταθμών που δεν έχουν πάρει δάνεια, θα υπάρχουν σκληρές ποινές για παραβάτες. Με την ρύθμιση θα παγιώνεται ο αριθμός των αδειών εθνικής εμβέλειας, όμως θα προβλέπεται και αποζημίωση στους τέσσερις κατόχους των αδειών, αν και όποτε μελλοντικά δοθεί άλλη άδεια, ενώ προωθείται και ο αποκλεισμός της ΕΡΤ από την διαφήμιση, αφήνοντας ως μόνο έσοδο της ΕΡΤ το ανταποδοτικό τέλος.

Ο Γ. Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας το πρωί στη Δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν θα πρέπει να παίρνει διαφήμιση.

Το πρωί, μετά από πολυήμερη αναμονή, κλήθηκαν στην Γραμματεία Ενημέρωσης εκπρόσωποι διεκδικητών των άδειων που είχαν ζητήσει να δουν το υλικό που καταγράφηκε στην διάρκεια της δημοπρασίας, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, θέμα στο οποίο όμως φαίνεται ότι υπάρχει νέα εμπλοκή.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνέρχεται, για να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του διαγωνισμού για τις άδειες, στις 30 Σεπτεμβρίου.