X

Τα συγκινητικά μηνύματα της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, από τη 17Ν και η οικογένειά του δεν τον ξεχνά.

Ant1news

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη ο Παύλος Μπακογιάννης, στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονταν το πολιτικό του γραφείο, στην οδό Ομήρου, στην Αθήνα.

Η δολοφονία του είχε τότε συγκλονίσει το πανελλήνιο και την πολιτική επικαιρότητα.

Σήμερα, 27 χρόνια αργότερα, η οικογένειά του, η σύζυγός του Ντόρα, που διατήρησε το όνομά του, ακόμα και μετά το δεύτερο γάμο της, ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, θυμούνται και αποτίνουν φόρο τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη.

«Σαν να μην πέρασε μία μέρα, 27 χρόνια πριν. Σήμερα, οι ιδέες σου θα χρειαζόντουσαν ακόμη περισσότερο. ΝΜ», είναι το λιτό σχόλιο που συνόδευσε τη φωτογραφία που ανήρτησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μνημόνευσε τον άνθρωπο και συγγενή Παύλο Μπακογιάννη με ένα σχόλιο στο Facebook.

«Η σκέψη μου, οι σκέψεις όλων μας, γυρίζουν σήμερα 27 χρόνια πίσω. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, ημέρα Τρίτη.

Οι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” - συνεχίζοντας τα αποτρόπαια εγκλήματά τους - δολοφονούν τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που φτάνει στο γραφείο του.

Η οικογένειά μας θρηνεί ένα δικό της, υπέροχο άνθρωπο. Η παράταξή μας και η πολιτική ζωή του τόπου δέχονται καίριο πλήγμα.

Η Ελλάδα χάνει τον πολιτικό που βγαίνει μπροστά, για τη συνεννόηση, την ενότητα, την εθνική συμφιλίωση και την ομοψυχία των Ελλήνων.

Αυτούς ακριβώς τους αγώνες, για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας, για την εθνική ενότητα, για την Ελλάδα που κοιτάζει μπροστά, εμπνέει και σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη.

Τιμούμε τη μνήμη του και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του».

 

Συγκίνηση προκαλεί και το ποστ του γιου του Παύλου, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία με τον πατέρα του, γράφοντας:

«27 χρόνια μετά, θα έδινα μια δεκαετία για δέκα λεπτά ακόμα...».