X

Σε απόγνωση οι δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν (Βίντεο)

Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Κυβέρνηση και θεσμοί αλληλοκατηγορούνται για την πώληση κόκκινων δανείων σε ξένα funds.

Ant1news

Του Κώστα Τσουρού

Την ώρα που Κυβέρνηση και Θεσμοί ξιφουλκούν για το ποιός αποφάσισε να επιτραπεί η πώληση δανείων σε ξένα funds χωρίς την πρότερη ενημέρωση του δανειολήπτη, στα χέρια των δανειοληπτών “σκάνε” καθημερινά εκατοντάδες διαταγές πληρωμής για δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”.

Οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους βρίσκονται σε πραγματική απόγνωση. Όπως λένε η πίεση που δέχονται από τα τραπεζικά ιδρύματα έχει γίνει αφόρητη.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, η πώληση των “κόκκινων” δανείων σε ξένα funds είναι μια πραγματικότητα που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, δεν αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κατέθεσε αυτήν την τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την απαραίτητη ενημέρωση του δανειολήπτη πριν πωληθεί το δάνειο του σε ξένο fund.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, πάντως, χωρίς να διαψεύδει ότι η πώληση δανείων σε ξένα funds δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, σχολιάζει ότι προέκυψε ύστερα από διαπραγμάτευση.

Τα “κόκκινα” δάνεια υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 125 δισεκατομμύρια ευρώ με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς να παραμονεύουν.