X

Το ΙΚΑ έκανε λάθος και της παίρνει το… σπίτι

Το ΙΚΑ ζητά 12.000 ευρώ από ηλικιωμένη λόγω λανθασμένης καταβολής επιδόματος, της τάξεως των 26 ευρώ ανά μήνα επί 20 χρόνια! Αν δεν τα δώσει θα της πάρουν το σπίτι.

Ant1news

Σε απόγνωση βρίσκεται μία ηλικιωμένη από τη Λάρισα αφού ένα ενημερωτικό σημείωμα του ΙΚΑ, απ- όπου λαμβάνει αναπηρική σύνταξη ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα να επιστρέψει 12 χιλιάδες ευρώ(!), για ένα επίδομα που έπαιρνε τα τελευταία 20 χρόνια, και το οποίο σύμφωνα με το ΙΚΑ δεν έπρεπε να λαμβάνει, ενώ η ίδια δηλώνει ότι δεν ήξερε ότι παίρνει επιπλέον 26 ευρώ το μήνα!

Όπως δήλωσε η ίδια στο thessaliatv.gr το σοκ ήταν μεγάλο, ωστόσο έχει και συνέχεια. «Μου είπαν ότι έπαιρνα ένα επίδομα 26 ευρώ το μήνα. Εγώ δεν ήξερα ότι λάμβανα κάτι τέτοιο. Και μας είπαν ότι πρόκειται για ένα επίδομα που λάμβανα από μία περίοδο που ήμουν άνεργη. Αλλά ούτε ο άντρας μου μου είχε πει κάτι. Και ήρθε τώρα αυτό το χαρτί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αυτά τα λεφτά εμείς δεν τα έχουμε. Και απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν μας ενημέρωσαν. Και γιατί συνέχιζαν να βάζουν αυτά τα χρήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι δυσκολίες παραπάνω από πολλές

Η ηλικιωμένη, μιλώντας για τις δυσκολίες της ζωή της τονίζει πως «ο άντρας μου είχε προβλήματα, τον χάσαμε, αλλά φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Χρόνια καθάριζα σκάλες, τα τελευταία χρόνια καθάριζα σχολείο στη Λάρισα. Για την κηδεία του άνδρα μου δανεικά πήραμε. Και να ήταν μόνο αυτά... Ο γιος μου έχει δύο παιδιά, άνεργος και έχει και προβλήματα υγείας. Αγκαζέ στα νοσοκομεία τρέχουμε. Και ήρθε και αυτό το χαρτί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τρεις φορές ανέβηκε στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας ο γιος μου από την απελπισία του. Και ήταν ο πάτερ που μένει στην πολυκατοικία και του μίλησε και τον σταμάτησε» λέει με νόημα, και τη θλίψη, την αγωνία και την απόγνωση να συνεχίζουν να φαίνονται ξεκάθαρα στο πρόσωπό της.

Ο γιος της από τη μεριά του συμπληρώνει πως «μας ζητούν τα λεφτά άμεσα. Αλλιώς υπάρχει και η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μας μας είπαν. Και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τους ρώτησα αν θα το καταλάβαιναν αν δεν πέθαινε ο πατέρας μου και ζούσε μέχρι τα 100. Μου είπαν χαρακτηριστικά ότι δεν θα το καταλάβαιναν αν δεν χάναμε τον πατέρα μου». Τον ρωτάμε αν σας είπαν ότι μπορεί έστω λίγα-λίγα τα χρήματα να παρακρατούνται από τη σύνταξη της κας Γιαννούλας. «Όχι δεν μας είπαν κάτι τέτοιο» μας απαντά, με τον ίδιο να προσπαθεί να βρει κουράγιο.