X

Παράταση ενός μήνα στη διαπραγμάτευση για ΔΕΣΦΑ

Οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν Socar. Αναμένεται νέος γύρος επαφών μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ant1news

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν Socar, Ρόβναγκ Αμπντουλάγεφ.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν σε όλες τις λεπτομέρειες,  τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Socar ανακοίνωσε την παράταση, για έναν ακόμα μήνα, της εγγυητικής επιστολής την οποία έχει καταθέσει και η οποία λήγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Στο διάστημα αυτό, θα υπάρξουν επαφές ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου, η λύση που θα προκύψει, να είναι επωφελής για όλα τα μέρη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. Για το θέμα αυτό τόνισε ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και SOCAR.

"Καλούμε τον πρωθυπουργό να μας απαντήσε ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης σχετικά με αυτήν την πολύ σημαντική επένδυση για τη χώρα; Πώς θα διαφυλαχτεί ο ανεξάρτητος ρόλος της Ρ.Α.Ε.; Έχουν εκτιμηθεί οι οικονομικές, γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές επιπτώσεις, καθώς και τα αρνητικά μηνύματα που στέλνονται στους διεθνείς επενδυτές; Είναι καιρός, επιτέλους, να πάψουν να παίζουν με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας", τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.