X

Βίντεο: Η συγκλονιστική διάσωση του 21χρονου στη Φωκίδα

Σχεδόν 24 ώρες ήταν εξαφανισμένος στα βουνά της Γκιώνας ο νεαρός. Άνδρες της ΕΜΑΚ και ελικόπτερο συνέβαλαν στη διάσωσή του. Δείτε το βίντεο.

Ant1news

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 21χρονου που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής σε βουνό της Φωκίδας.

Ο νεαρός έκανε βόλτα με τον θείο του, όταν χάθηκαν μεταξύ τους και παρά το ότι ενημέρωσε τις Αρχές, μέσω του 112, δεν μπορούσε να περιγράψει το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας οι άνδρες της ΕΜΑΚ Λαμίας τον εντόπισαν μέσα σε χαράδρα. Ο νεαρός ήταν χτυπημένος και εξαντλημένος.

Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ περπατούσαν για πάνω από δύο ώρες, φωνάζοντας ταυτόχρονα το όνομά του. Παράλληλα, ελικόπτερο με θερμική κάμερα πετούσε πάνω από την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Τελικά, ο νεαρός τους άκουσε και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής του, μέσα από τη  χαράδρα όπου είχε εντοπιστεί, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από  αρκετές ώρες.

 

 

 

 Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του συνέβαλαν οι άνδρας της ΕΜΑΚ και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 

 

«Αυτό το παιδί χρωστάει τη ζωή του στους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ. Ήταν στο βουνό βαριά τραυματισμένος για 24 ώρες σχεδόν με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Είχε πάθει υποθερμία. Ήταν τυχερός γιατί όταν χτύπησε λιποθύμησε και έτσι άντεξε περισσότερες ώρες. Το ελικόπτερο με τη θερμική κάμερα δεν τον βρήκε γιατί ήταν κρυμμένος κάτω από το μεγάλο βράχο και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ευτυχώς τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια οι διασώστες του, οι οποίοι με υπεράνθρωπη προσπάθεια τον ανέβασαν στο σημείο που τον παρέλαβε το ελικόπτερο με γάντζο στον αέρα, αφού δεν μπορούσε να προσγειωθεί πουθενά. Εάν το παιδί έμεινε εκεί λίγες ώρες ακόμη θα είχε πεθάνει... ..». είπε ένας από τους εθελοντές, που γνωρίζει πολύ καλά το άγριο βουνό, στο LamiaReport.gr.