X

Λουκέτο σε εστιατόριο για... εξαφανισμένες αποδείξεις 28000 ευρώ

Με ποιον τρόπο κατάφερε ο ιδιοκτήτης να αποκρύψει πάνω από 680 αποδείξεις χωρίς να κανείς να καταλάβει κάτι. Το κόλπο, το "λουκέτο" και η αντίδραση του εστιάτορα.

Ant1news

Καθ όλα έξυπνο θεωρείται το κόλπο που είχε εφεύρει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κεφαλονιά προκειμένου να κρύβει εισοδήματα και ΦΠΑ από την εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο εστιάτορας χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό υπολογιστή ως ταμειακή μηχανή. Όμως ο υπολογιστής διέθετε νοθευμένο λογισμικό, που είχε τη δυνατότητα στο τέλος της ημέρας να εξαφανίζει τις αποδείξεις, μολονότι εμφάνιζε τις παραγγελίες κανονικά!

Έτσι κανείς δεν μπορούσε να υποπτευθεί τις ενέργειες του ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς. Όλα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε εκεί κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Το κλιμάκιο υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι, παρά την έντονη αντίδραση του ιδιοκτήτη, ο υπολογιστής κατασχέθηκε προκειμένου να ελεγχθεί τόσο ο τρόπος λειτουργίας του όσο και το λογισμικό.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης είχε εξαφανίσει 688 δελτία αποδείξεων συνολικής αξίας 28.300 ευρώ, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο 48 ωρών στο εστιατόριο.

Παράλληλα, ξεκίνησε έλεγχος τόσο στα βιβλία του εστιατορίου, όσο και στην εταιρεία που χορήγησε το λογισμικό έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το κόλπο έγινε από αυτή ή αν το έκανε ο εστιάτορας.